ZZP Pensioen

ZZP Pensioen

Perlas biedt de mogelijkheid om je eigen ZZP pensioen op te bouwen. Als je nu aanvullend pensioen opbouwt, ontvang je straks extra inkomen naast je AOW.

Bereken Het Zelf

 

Al 2.100 klanten beleggen bij Perlas voor hun pensioen

Brochure ZZP PENSIOEN AANVRAGEN

 

Zelfstandig ondernemen betekent zelf al je beslissingen nemen. Die vrijheid is vaak de reden om ondernemer te worden. Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van je eigen pensioen. Naast de AOW bouw je niets op. Wil je later ook leuke dingen blijven doen, onderneem dan tijdig actie. Hoe eerder je start, hoe langer je de tijd hebt om pensioen op te bouwen. Dit geldt ook voor de looptijd. Hoe langer je kunt beleggen, hoe meer vermogen je kunt opbouwen. Dankzij het rente-op-rente effect groeit je vermogen sneller. De fiscus biedt jou als ondernemers de mogelijkheid om pensioen op te bouwen met belastingvoordeel. Met Perlas bouw je aan een aanvullend pensioen op een manier die bij jou past.

Het proces voor het opbouwen van een ZZP pensioen stap voor stap

Bij Perlas bepaal je zelf welk bedrag je inleg. Dat hoeft geen vast bedrag te zijn. In tijden dat je over meer geld beschikt kun je meer inleggen. Als je wat minder te besteden hebt, mag je minder inleggen of tijdelijk helemaal niets inleggen. Als je gaat banksparen voor je pensioen kun je gebruik maken van belastingvoordelen. Je inleg is onder voorwaarden aftrekbaar en over het vermogen dat je opbouwt op deze rekening betaal je geen vermogensbelasting. Ook is dit deel van je vermogen beschermd als je onverhoopt failliet gaat. Je uitkering op pensioenleeftijd wordt belast. Vaak is dat voordelig omdat je later een lager percentage inkomstenbelasting betaalt.

Offerte Aanvragen Rekening Openen

Jaarruimte zzp pensioen berekenen

Bereken zelf je jaarruimte en eventuele pensioentekort met de rekenhulp van de belastingdienst. Wanneer je verder gaat kom je op de website van de belastingdienst en kun je zelf je jaarruimte berekenen. Het berekenen duurt slechts een paar minuten.

Houd de volgende gegevens bij de hand:

De jaarrekening van je onderneming. Deze heb je nodig om de vragen over de winst uit onderneming en de oudedagsreserve in te vullen.

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je jaarruimte? Neem contact met ons op voor een adviseur bij jou in de buurt.

NAAR REKENHULP BELASTINGDIENST


Geen jaarruimte?

Je kunt als ondernemer gaan banksparen voor je pensioen. Dan betaalt de fiscus mee. Maar je maximale inleg is beperkt. Heb jij geen of weinig jaarruimte? Zoek je meer flexibiliteit? En wil je toch een extra potje opbouwen voor later? Dan is een vrij vermogen rekening misschien ook iets voor jou.

 

Dit is voor iedereen verschillend. Hoe jonger je start, hoe langer je de tijd hebt om pensioen op te bouwen. Dankzij het rente-op-rente effect groeit je vermogen sneller. Dit geldt ook voor de looptijd. Hoe langer je beleggingshorizon, ofwel hoe langer je het geld kunt laten staan, hoe groter de opbrengst.

Wanneer wordt er gemiddeld gestart?

perlas image

Ruim 45% van de beroepsbevolking bouwt geen aanvullend pensioen op. Dit betreft zelfstandige ondernemers en werklozen, maar ook werknemers met een flexibel contract of zonder aanvullend pensioen. Ook als je wel aanvullend pensioen opbouwt is dit vaak veel lager dan je laatste salaris. Om je levensstandaard later op peil te houden zul je zelf extra geld opzij moeten zetten. Werkende Nederlanders hebben gemiddeld 268.000 euro nodig om op de gewenste leeftijd met pensioen te kunnen gaan" (PanelWizard, 2010).

Bereken je pensioenopbouw

Banksparen kent twee fases, namelijk een fase waarin je pensioenvermogen opbouwt en een fase waarin het opgebouwde bedrag tot uitkering komt.

Opbouwen
In de opbouwfase leg je periodiek of incidenteel geld in. De rekening is geblokkeerd tot uitkeringsdatum. Je kunt er dus niet zomaar geld vanaf halen. Rendementen worden bijgeboekt op de geblokkeerde rekening. Bij Perlas beleg je in de opbouwfase.

Opbouw berekenen

Uitkeren
Vanaf je AOW leeftijd kun je je opgebouwde ZZP pensioen kapitaal laten uitkeren. Omdat je bij het opbouwen belastingvoordelen hebt gehad zijn de pensioenuitkeringen belast. Perlas verzorgt de uitkeringsfase in samenwerking met Baloise. Je kan er dus voor kiezen om jouw pensioen uit te laten betalen via Perlas. Het alternatief is om jouw pensioenvermogen over te maken naar een bank of verzekeraar die, onder inhouding van belasting, jouw pensioenuitkeringen verzorgt. Perlas kan jou hierin faciliteren.

Meer informatie over de pensioenuitkering


 

Elk van onze fondsen kent een andere samenstelling. Hierdoor wordt een verhoogd risico afgezet tegen een hoger verwacht rendement.

Defensief beleggen : Borgplan

Het Borgplan is interessant voor korte termijn beleggers of beleggers die 1% tot 2% meer rendement nastreven dan met sparen haalbaar is, terwijl de risico’s beperkt blijven. Dit fonds belegt voornamelijk in hoogwaardige obligaties.

Resultaten Borgplan

Neutraal beleggen : Kernplan

Het Kernplan is interessant voor beleggers met een looptijd van 5 jaar of langer die een gemiddeld rendement van 5% tot 6% nastreven. Binnen dit fonds zijn de risico’s wereldwijd gespreid over aandelen en obligaties.

Resultaten Kernplan

Offensief beleggen : Dynamischplan

Het Dynamischplan is interessant voor beleggers die ten minste 10 jaar willen beleggen. Je streeft een hoog rendement van gemiddeld 8% tot 9% na en bent bereid daarvoor een bovengemiddeld risico te nemen.

Resultaten Dynamischplan

Wij laten graag zien dat wij het vertrouwen waard zijn om bij ons een pensioen op te bouwen, daarom zijn wij eerlijk over verwacht rendement, risico’s en kosten.

Verwacht rendement

perlas image

Uitgangspunt is een hoger rendement dan de spaarrente. Het rendement is afhankelijk van de fondskeuze. Het extra rendement is in feite een beloning voor het extra beleggingsrisico dat je loopt.

Meer informatie

Risico’s

perlas image

Het beleggingsbeleid van de fondsen is er op gericht om de voordelen van spreiding en de beheersing van risico's te bieden. Dit neemt niet weg dat er risico’s aan een investering in een fonds zijn verbonden.

Meer informatie

Kosten

perlas image

Voor het beheren van je geld rekenen wij kosten. Deze kosten bestaan uit toetredingskosten, beheervergoeding en overige fondskosten. Perlas biedt een hoogwaardig beleggingsproces tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Meer informatie

Garantie

perlas image

Onze belangen zijn gelijkgestemd aan die van jou, namelijk het behalen van een optimaal rendement tegen een aanvaardbaar risico.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over pensioen voor ZZP’er

De fiscus biedt ondernemers verschillende fiscale mogelijkheden om extra pensioen op te bouwen. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid om in prive je jaarruimte te benutten of je kiest ervoor je oudedagsreserve voor dit doel aan te wenden. De oudedagreserve is een voorziening om je fiscale winst te verlagen maar je kunt er ook daadwerkelijk een pensioen voor aankopen. De winst is veelal bepalend voor de keuze tussen het afstorten van de oudedagsreserve of het gebruik van de jaarruimte. Laat je bij twijfel goed adviseren hierover!

Als je tijdelijk je inleg niet kan betalen is dat geen probleem. Bij Perlas kun je inleggen wanneer het jou uitkomt. Heb je de ene maand wat meer ruimte dan de andere dan stort je dan gewoon wat extra. Houdt er wel rekening mee dat als je regelmatig een betaling overslaat je mogelijk minder pensioen opbouwt dan je wenst. Je kunt er ook voor kiezen om een minimaal bedrag via automatisch incasso in te leggen en zelf periodiek wat bij te storten als er ruimte voor is. Dan weet je in elk geval zeker dat je elke maand iets spaart.

Je mag je pensioenopbouw in Perlas aanspreken bij langdurige arbeidsongeschiktheid. De bedragen die je opneemt zijn fiscaal belast. Ook zal je pensioenuitkering lager worden omdat je minder vermogen opbouwt. Kom je door arbeidsongeschiktheid in betalingsproblemen dan kun je er altijd voor kiezen om je inleg op je Perlasrekening tijdelijk stop te zetten.

Maak je gebruik van Perlas banksparen voor je pensioen dan telt het opgebouwde vermogen op je Pensioenrekening niet mee in de vermogenstoets voor de bijstand en is ook niet opeisbaar bij een faillissement. Dat betekent dat je pensioengeld veilig is en blijft ook al zou jein de bijstand terecht komen. Deze regeling wordt medio 2015 wettelijk geregeld. Maak je echter geen gebruik van banksparen maar beleg je op een vrij vermogen rekening dan wordt dit vermogen niet aangemerkt als pensioenvermogen en telt het dus wel mee voor de vermogenstoets


Bekijk alle veelgestelde vragen over pensioen

Offerte Aanvragen Rekening Openen

De rekening is geblokkeerd. Dit betekent niet dat je tot aan je pensioendatum aan Perlas vast zit. Wij willen graag dat je bij ons blijft gedurende de looptijd, maar wij verplichten dit niet. Opzeggen kan op elk moment. Wij mogen bij banksparen alleen het geld niet rechtstreeks naar jouw rekening overboeken. Wij zijn verplicht je geld naar een andere bank of verzekeraar over te maken waar jij je rekening kunt voortzetten.

Wil je toch voor de einddatum je geld op je eigen rekening, houd dan rekening met een afrekening met de fiscus. De totale belasting inclusief een boete van maximaal 20% (dit is de zogenaamde revisierente) kan oplopen tot 72% van je opgebouwde waarde. Twijfel je of je je geld de hele looptijd kan of wil missen, overweeg dan een Vrij Vermogen rekening. Je geniet dan niet de belastingvoordelen van banksparen, maar je kunt wel inleggen zoveel als en wanneer je wil en je kunt op elk moment geld opnemen.

Perlas is een eigen merk van de gerenommeerde vermogensbeheerder Ostrica. Als je belegt in Perlas maak je gebruik van de beleggingsexpertise van Ostrica. Wij streven naar transparantie en hoog rendement, met beperkt risico.

Lees verder

Onze visie

Perlas onderscheidt zich in de markt met een geavanceerd en uniek beleggingsproces. Wij zijn overtuigd dat alleen een rationeel beleggingsproces, gebaseerd op een diepgaande kennis en analyse van markten en een duidelijke strategie, op termijn tot bovengemiddelde resultaten kan leiden. Een gelijkmatige groei van je vermogen en het beheersen van beleggingsrisico’s op de langere termijn vinden wij belangrijker dan korte termijn gewin. Ons belangrijkste streven is om samen met jou je financiële doelen voor de toekomst waar te maken!

Offerte Aanvragen Rekening Openen