Dagelijks pensioen opbouwen zonder dagelijkse zorg


Perlas biedt de mogelijkheid om je eigen ZZP pensioen op te bouwen. Als je nu pensioen opbouwt, ontvang je straks extra inkomen naast je AOW. Zelfstandig ondernemen betekent zelf al je beslissingen nemen. Die vrijheid is vaak de reden om ondernemer te worden. Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van je pensioen. Naast de AOW bouw je niets op. Wil je later ook leuke dingen blijven doen, onderneem dan tijdig actie. Hoe eerder je start, hoe langer je de tijd hebt om pensioen op te bouwen. Dit geldt ook voor de looptijd. Hoe eerder je begint, hoe meer vermogen je kunt opbouwen. Dankzij het rente-op-rente effect groeit je vermogen sneller. De fiscus biedt jou als ondernemer de mogelijkheid om pensioen op te bouwen met belastingvoordeel.

Bereken hoeveel vermogen je kunt opbouwen:

0

0

3

defensiefgemiddeldoffensief

Kernplan

Totale inleg

€ 0


Eindbedrag na aftrek van kosten

€ 0


Rekenrendement

%


Wil je vrijblijvend een offerte aanvragen en de uitkomsten per mail ontvangen?

Vraag offerte aan

Disclaimer - De rekentool is bedoeld om je een indicatie te geven van het op te bouwen vermogen bij een zelf te bepalen eerste inleg, maandelijkse inleg en looptijd. De eenmalige instapkosten voor de opmaak van het administratief profiel van 0, 5% met een minimum van € 50 worden zijn niet opgenomen in de berekening van het opgebouwd vermogen. Er is geen rekening gehouden met je persoonlijke situatie en deze indicatie houdt geen individueel advies in. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk en aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Waarom beleggen bij Perlas?

Fiscaalvriendelijk pensioen opbouwen


Bij Perlas bepaal je zelf welk bedrag je inlegt. Dat hoeft geen vast bedrag te zijn. In tijden dat je over meer geld beschikt kun je meer inleggen. Als je wat minder te besteden hebt, mag je minder inleggen of tijdelijk helemaal niets inleggen. Als je gaat banksparen voor je pensioen kun je gebruik maken van belastingvoordelen. Je inleg is onder voorwaarden aftrekbaar en over het vermogen dat je opbouwt op deze rekening betaal je geen vermogensbelasting. Ook is dit deel van je vermogen beschermd als je onverhoopt failliet gaat. Je uitkering op pensioenleeftijd wordt belast. Vaak is dat voordelig omdat je later een lager percentage inkomstenbelasting betaalt. Deze fiscale behandeling hangt af van je individuele omstandigheden en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn.

Bereken je jaarruimte voor ZZP Pensioen


Bereken zelf je jaarruimte en eventuele pensioentekort met de rekenhulp van de Belastingdienst. Wanneer je verder gaat kom je op de website van de Belastingdienst en kun je zelf je jaarruimte berekenen. Het berekenen duurt slechts een paar minuten. Houd de jaarrekening van je onderneming bij de hand. Deze heb je nodig om de vragen over de winst uit onderneming en de oudedagsreserve in te vullen. Op www.belastingdienst.nl kun je je jaarruimte berekenen.

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je jaarruimte? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!